Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Työpaja Ateljee

Muumimuseon Ateljeessa päästään kiinni itse tekemiseen ja omaan taiteilijuuteen. Ateljee on työtila, jossa järjestetään ympäri vuoden monenlaista sekä itsenäistä että ohjattua toimintaa ja touhua museokävijöille. Työpajojen sisällöt vaihtuvat säännöllisesti ja tarjolla on vaihtelevaa ohjelmaa kuvataiteesta kädentaitoihin ja yhteisöteoksiin.

Ateljee avoinna päivittäin klo 12 – 16. Tervetuloa!

Ateljeessa 23.4.2019 saakka
Talven valoa grafiikanvedoksina

Taikatalvi-kirjassa on tummia, salaperäisiä kuvia, joissa talven hämärät varjot luovat outoa tunnelmaa. Muumipeikko, joka yleensä nukkuu talviunta, ei ole koskaan kokenut talven pimeyttä ja kylmyyttä. Tove Jansson teki kuvituskuvat raapetekniikalla, jolla hän sai hyvin tavoitettua hämyisän tunnelman. Tekniikassa tummasta laatasta raaputetaan vaalealla viivalla kuva esille. Ateljeen työpajassa pääset ohjatusti tekemään grafiikan keinoin samantyylistä kuvaa. Maalaa, piirrä tai raaputa kuva esille laatasta ja vedosta se prässillä. Tule tekemään oma talvinen hämäränhyssyn kuvasi tai telaa laatta kullankeltaiseksi ja loihdi esiin valo ja aurinko!

Talvilomaviikoilla 16.2.-3.3.2019
Norsu ja marabuhaikara musisoivat -työpaja ­

Talvilomalla Muumimuseo täyttyy musiikista, kun Tampere Filharmonian muusikot ilahduttavat vieraitamme musiikilla klo 14-15. Orkesterin talviloman lastenkonsertti Eläinten karnevaali (21.2. ja 22.2. Tampere-talossa) on ollut innoituksena myös Ateljeen musiikkiteemaiseen työpajaan. Nyt inspiroidutaan eläimistä. Tunnistatko Ateljeessa soitetusta musiikista karjuvan leijonan, norsun tai joutsenen? Entä miltä kuulostaa susi? Kuten tiedämme, muumitarinatkin ovat täynnä mitä erilaisimpia eläimiä ja otuksia. Meressä ui valtava mamelukkikala ja muurahaisleijona kaivautuu merenrantahiekkaan.

Mikä eläin tai kummallinen otus sinulle tulee musiikista mieleen?

Tule tekemään se ohjatussa grafiikan työpajassamme!

24.5.2019 alkaen animaatiotyöpajoja