Työpajat Ateljeessa

Muumimaista elämystä täydentämään kannattaa varata myös ohjattu työpaja Ateljeessa. Ateljeessa sekä aikuiset että lapset pääsevät kiinni itse tekemiseen ja samalla rentoutuen irti ajasta ja paikasta. Muumimuseosta löytyy innostavia työpajoja hyvinkin erilaisille ryhmille ja niitä voidaan ohjata eri kielillä. Opastuksia ja työpajoja voi yhdistellä vapaasti.

  • Työpajojen kesto: noin 45 minuuttia (jollei toisin ilmoiteta)
  • Ryhmä: max 25 hlöä (jollei toisin ilmoiteta)
  • Hinta 2024: arkena 120 €, viikonloppuna 150 € (sisältää materiaalit jollei toisin mainita)
  • Työpajan hinnan lisäksi veloitamme museon pääsymaksut. Työpajojen alv 0%


Varaus: varaa työpaja vähintään viikkoa ennen käyntiä:

Ota rohkeasti yhteyttä!

31.12.24 asti:

  • Tampere-talon ryhmämyynti: sales@tampere-talo.fi tai puhelimitse 03 243 4941.

1.1.25 alkaen:

Peruutus: varatut työpajat tulee peruuttaa viimeistään viisi arkipäivää aiemmin. Muussa tapauksessa laskutamme työpajoista täyden hinnan tilaajalta.

Ateljee ei ole varattavissa ryhmille koulujen lomakausina (viikot 42, 52-1, 7-9).

1. TOVEN KYNÄNJÄLJISSÄ

Tussipiirrostyöpaja

Tove Jansson sekä kirjoitti että kuvitti rakastetut muumikirjansa. Työpajassa pääset kokeilemaan samoja tussipiirrostekniikoita ja materiaaleja, joita Tove kuvituksissaan käytti.
Suurin osa Tove Janssonin kuvituksista on hyvinkin pienimuotoisia mustepiirroksia. Niitä tarkastelemalla ymmärtää, millainen mestari Tove viivankäyttäjänä oli. Minkälaista jälkeä syntyy vanhanaikaisella tussipiirtimellä? Entä kuinka muste tai sivellin piirtyvät erilaisille papereille? Ohjatussa tussityöpajassa voi luoda oman muumihahmon tai piirtää mitä ikinä haluaa – pääasia on yksinkertainen viiva paperilla.

2. VÄRIKÄS KIRJANKANSI

Työpaja guassiväreillä

Tove Jansson maalasi muumikirjojen kauniit kansikuvat guassiväreillä. Kansikuvalla hän kertoi jotakin itse tarinasta, sen tunnelmasta tai hahmoista.

Kirjankansi on ensimmäinen asia, jonka kirjasta näemme. Sen tarkoitus on sekä suojella kirjaa että houkutella lukija sen pariin. Millainen on sinun mielestäsi hyvä kansikuva? Tove maalasi saman kirjan uusiin painoksiin tai erikielisiin versioihin useita eri kansia. Hän teki kansia myös muihin kirjoihin ja lehtiin. Ohjatussa työpajassa tutustutaan Toven kirjankansitaiteeseen ja voimakaspigmenttisiin guassiväreihin. Tee uusi versio tutusta muumikirjasta tai vaikka kansi omaan elämäkertaasi!