Muumimuseo
  • Engelska
  • Finska
  • Japanska
  • Ryska
  • Svenska

Världens enda Muminmuseum

ligger i Tammerforshuset!

Info
Öppettider tis–fre 9–19, lör–sön 11–18 / Vuxna 12 €, barn 6 € / Tammerforshuset, Universitetsgatan 55, Tammerfors, Finland

Utställningar

Hur gick det sen?

Var bodde mumintrollens förfäder? Hurdan var Muminpappans vilda ungdom? Vad gör hattifnattar i åskväder? Dessa och många andra hemligheter avslöjas i utställningen Hur gick det sen?

Observatorio

Observatoriet är stängt tillsvidare.

31 / 10 / 2018

Museet stänger undantagsvis redan kl. 17.30 inkommande söndag 4.11.

Vi beklagar möjlig olägenhet.
Obs!

19 / 10 / 2018

Muminmuseet är stängt tisdagen den 23.10.

Muminmuseet är stängt tisdagen den 23.10. på grund av den landsomfattande strejken som omfattar arbetstagare för bland annat den offentliga sektorn och välfärdsområdena. Vi beklagar för eventuell olägenhet detta orsakar.
Obs!

Tammerforshuset Shop

I Tammerforshuset Shop finns ett enastående urval av muminrelaterade produkter, finländsk design och handarbeten. Butiken är öppen för både museigäster och Tammerforshusets övriga gäster. I sortimentet ingår spännande muminprodukter, design och musik, Tove Janssons muminböcker, Tammerforsrelaterade produkter och klassiska finländska märken. Hos oss kan du köpa muminvykort, frimärken och få kortet stämplat med Muminmuseets egen poststämpel.

I morgon är det en ny lång dag, sa mamman. Alldeles egen från början till slut. Det är väl en trevlig tanke.

Pappan och havet

Läsbiblioteket

Muminböckerna som Tove Jansson skrev och illustrerade fascinerar såväl barn som vuxna. I fördjupningen i läsbibliotekets hylla kan du i lugn och ro sitta och beundra Toves skicklighet och pennanvändning. I samlingarna finns skatter som samlats genom åren och vi får hela tiden in nya skatter till biblioteket. Läsbiblioteket lockar förbipasserande i Tammerforshusets huvudaula och det är alltid öppet för besök när huset är öppet.