Muumimuseo
  • Engelska
  • Finska
  • Svenska

Muminmuseets Trollvinter

Muminmuseets Trollvinter väcker Tammerfors Sorsapuisto ur sin Vintersömn!

Muminmuseets trollvinter -evenemang fyller än en gång Sorsapuisto parken i Tammerfors centrum med ljus och vinteraktiviteter lördagen den 2. mars 2019 kl. 14-21.

Se på tecknade Muminserier, skrinna på den isbelagda dammen, ta fart i karusellen, rutscha ner för isbacken, träffa mumintrollet och njut av hyddans värme. Vi utlovar en sagolik dag full med vinteraktiviteter och trevlig samvaro i Mumin-stil. Parken är dekorerad med förtrollande belysning som skapar den perfekta miljön för en stämningsfull vinter picknic. Du kan ta med dig din egen matsäck eller köpa mat och dryck på plats. Malike-verksamhet från De Utvecklingsstördas Stödförbund (KVTL)  är på plats mellan 14-18 för att hjälpa barn och vuxna med grov funktionsnedsättning med skrinning. I den mörka vinter kvällen njuter vi av levande musik och varm dryck.

Välkommen endera ensam eller tillsammans med en vän – eller fler! – och ta del av vinterns bästa atmosfär!

Muminmuseet och Tampere-talo shop är öppna från 10 till 21 under dagen. Tammerforshusets restaurang Tuhto är öppet 12-21.30 och Tuhtos vinter café finns tillgängligt på parkområdet kl. 14-21 tillsammans med de andra matställena.

Varje timme under evenemangets lopp belönas den bästa bilden som delats på facebook eller instagram med hashtag #muumimuseontaikatalvi (#moominmuseummidwinter) med två gratis inträden till Muminmuseet.

Muminmuseets Trollvinter -evenemang i Sorsapuisto parken är avgiftsfri.

Inträdet till Muminmuseet under evenemangsdagen 2.3.2019 är 10 € för vuxna (normalpris 12 €) och 6 € för barn, familjebiljetten kostar 25 € (normalt 30 €).

Evenemanget arrangeras i samarbete av Visit Tampere, Muminmuseet och Tammerforshuset.

Det mer detaljerade programmet uppdateras hela tiden på evenemangets Facebook-sida.