la 16.02.2019 klo 10:00

Tampere-talo, Muumimuseo - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Talviloman ohjelma viikot 8 ja 9

16.2.–3.3.2019 (normaalit aukioloajat, museo auki myös maanantait klo 9–17)

Taikatalven tarina
joka päivä klo 13, kesto 30 min

Koko perheelle suunnattu tuokio Taikatalvi-kirjan tarinan, kuvitusten ja kuvaelmien äärellä. Talvilomalla Muumimuseossa tutustutaan tietysti talviseen Muumilaaksoon. Miltä tuntuu herätä yksin kesken talviunien kun kaikki tuttu on kadonnut lumen alle? Alun hämmennyksen jälkeen Muumipeikko löytää onneksi uusia ystäviä, ja talvikin alkaa vaikuttaa kivalta. Tule kuuntelemaan, katselemaan ja keskustelemaan!

The story of Moominland Midwinter
Sat-Sun at 3pm

Enjoy the magic of the story through the book, illustrations and tableaux. Suitable for the whole family.

Soiva Muumimuseo
joka päivä klo 14–15 (paitsi ei la 2.3.)

Taas on aika helliä Muumimuseon vieraiden korvia. Elävä musiikki tekee museosta entistä tunnelmallisemman, kun Tampere Filharmonian muusikot soittavat – joka päivä uusi soitin ja uudet kappaleet. Pysähdy kuuntelemaan tai vain nauti näyttelystä musiikin soidessa. Valitse vierailupäiväsi lempisoittimesi mukaan tai tule kuuntelemaan vaikka kaikki käyrätorvesta kontrabassoon!

Lauantaita 2.3. elävää musiikkia kuullaan Muumimuseon Taikatalvi -tapahtumassa Sorsapuistossa!

Norsu ja marabuhaikara musisoivat -työpaja
Joka päivä museon avoinna oloajan

Talvilomalla Muumimuseo täyttyy jälleen musiikista, kun Tampere Filharmonian muusikot ilahduttavat vieraitamme musiikilla. Orkesterin talviloman lastenkonsertti Eläinten karnevaali on ollut innoituksena myös Ateljeen musiikkiteemaiseen työpajaan. Nyt inspiroidutaan eläimistä. Tunnistatko Ateljeessa soitetusta musiikista karjuvan leijonan, norsun tai joutsenen? Entä miltä kuulostaa susi? Muumitarinatkin ovat täynnä mitä erilaisimpia eläimiä ja otuksia, kuten meressä uiskenteleva mamelukkikala ja hiekkaan kaivautuva muurahaisleijona.

Mikä eläin tai kummallinen otus sinulle tulee musiikista mieleen?

Tule toteuttamaan se ohjatussa grafiikan työpajassamme!

Muumimuseon Taikatalvi
Sorsapuistossa lauantaina 2.3.2019 klo 14–21

Muumimuseon Taikatalvi -tapahtuma täyttää Tampereen keskustassa olevan Sorsapuiston talvisella hauskanpidolla ja satumaisella valaistuksella.

Laske jäämäkeä, luistele Sorsalammella, ota vauhdit karusellissa, katsele muumianimaatioita, tapaa Muumipeikko ja nauti kodan lämmöstä. Luvassa on taianomainen päivä täynnä talvisia aktiviteetteja ja muumimaisen mukavaa yhdessäoloa. Puisto on puettu taianomaiseen valaistukseen, joka luo täydelliset puitteet unelmien talvipiknikille. Voit tuoda eväät mukanasi, mutta ruokaa ja juomaa voit ostaa myös paikan päältä. Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta on mukana mahdollistamassa vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumista luisteluun klo 14–18. Pimenevässä talvi-illassa nautit elävästä musiikista ja kuumista juomista.

Tervetuloa nauttimaan talven parhaasta tunnelmasta yksin, kaksin tai porukalla!