Muumimuseo

ke 09.08.2017 klo 19:00 · JUHLITAAN TOVE JANSSONIA

Suuri avajaisjuhlakonsertti

Osta liput

Tampere-talo, Iso sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Upea, odotettu avajaiskonsertti juhlistaa Muumimuseon avautumista ja uutta, uljasta Tampere-taloa. Samalla vietämme muumien äidin, Tove Janssonin syntymäpäivää. Esitys vie kuulijat Tove Janssonin maailmaan, jossa viisaat ja humaanit tekstit yhdistyvät ilmeikkäisiin, vahvatunnelmaisiin kuvituksiin.

Konsertissa saa kantaesityksensä tamperelaisen Jonne Valtosen säveltämä, Tove Janssonin Näkymätön lapsi -kirjaan pohjautuva sävellys. Tampere Filharmonian tilaaman teoksen johtaa orkesterin ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Valtonen on valinnut Tove Janssonin novellikokoelmasta viisi novellia, joista hän on säveltänyt tunnelmakuvia orkesterille.

Estradilla esiintyvät solistit Maria Ylipää, Nelli Nyman, Tero Harjunniemi, Kristian Lindroos, tanssija Minna Tervamäki sekä Poikakuoro Pirkanpojat. Kertojina ovat näyttelijät Armi Toivanen ja Jarmo Koski, jotka johdattelevat yleisön tarinasta toiseen Janssonin sanoin ja tekstein.

‒ Olemme poimineet Tove Janssonin tuotannosta tuokiokuvia, joissa kiteytyy hänen taiteilijapersoonansa ja muumikirjojen ainutlaatuinen tunnelma. Muumien humaani, erilaisuudelle avoin, yksilöllisyyttä arvostava ja perheen yhteisölliseen voimaan tukeva filosofia löytää yleisönsä edelleen ympäri maailmaa ja sukupolvelta toiselle, juhlakonsertin ohjaaja ja käsikirjoittaja Marika Vapaavuori kertoo.

Solistit
Maria Ylipää, sopraano
Nelli Nyman, sopraano
Tero Harjunniemi, tenori
Kristian Lindroos, baritoni

Poikakuoro Pirkanpojat
Tanssija Minna Tervamäki
Kertojat Armi Toivanen ja Jarmo Koski
Ohjaus ja dramatisointi Marika Vapaavuori

Tampere Filharmonia
Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali

Tuotanto Tampere-talo 

Kuva:
Tove Jansson: Kuvituspiirros kirjaan Muumipeikko ja pyrstötähti, 1951.

Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma
©Moomin CharactersTM 

Lippu 49/39 €
Opiskelija 30 €