Muumimuseo

ti 17.10.2017 klo 09:00

Syyslomalla Muumimuseoon!

Tampere-talo, Muumimuseo - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Ensimmäisen muumisarjakuvan ilmestymisestä tulee lokakuussa kuluneeksi 70 vuotta.

Muumimuseo viettää syyslomaa muumisarjakuvien hengessä tiistaista perjantaihin 17.-20. lokakuuta!

Muumimuseon Ateljeessa kouluikäisille suunnattu Piirrä strippi -sarjakuvatyöpaja klo 12 ja klo 14.

Kerro se sarjakuvalla. Pikakurssi muumien hengessä sarjakuvakerronnan keinoihin, tarinaan ja kuvaan. Kirjailija, kuvataiteilija Tiina Lehikoinen opastaa kaksituntisessa työpajassa tekemään kertomuksesta stripin.

Työpaja kestää n. 2 tuntia. Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä. Ilmoittautuminen museon henkilökunnalle.Muumikirjojen maailma avautuu opastuksilla tiistaista perjantaihin klo 15.

Työpajat ja opastukset sisältyvät museon pääsymaksuun.
Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo avautui Tampere-talossa 17.6.2017. Muumimuseon perusnäyttely Kuinkas sitten kävikään? vie katsojan matkalle Tove Janssonin muumikirjojen satumaiseen maailmaan. Näyttelyssä voi tutustua kuvitusten ja tekstien avulla muumien koko tarinaan ensimmäisestä kirjasta Muumit ja suuri tuhotulva (1945) viimeiseen teokseen Muumilaakson marraskuu (1970) saakka. Kahdentoista kirjan värikkäät tapahtumat ja jännittävät juonenkäänteet vievät katsojan mukanaan ja hän voi hämmästellä yhä uudelleen, että kuinkas sitten kävikään, siirtyessään tarinasta toiseen.

Upean ja interaktiivisen näyttelyn lisäksi löydät talosta Muumimuseon Lukukirjaston, jossa muumikirjoja voi lukea kymmenillä eri kielillä. Tampere-talo Shopista taas ostat ihanat muumiaiheiset tuliaiset.

Muumimuseon pääsymaksu 12 / 6 €
Muumimuseo avoinna: ti-pe 9-19,  la-su 11-18