pe 10.08.2018 klo 12:00

Teatteriaiheinen kierros ja nonstop-työpaja

Tampere-talo, Muumimuseo - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Tove Janssonin syntymäpäivän 9.8. tienoilla Muumimuseolla keskitytään muumitarinoihin teatterin kautta. Jansson itse rakasti teatteria ja sen taikaa, jännitystä ja eläväisyyttä. Kierrokset ja työpajat ovat osa Tampereen Teatterikesän Off Tampere -ohjelmistoa.

9.8.–12.8.2018

• Opastetut Muumit näyttämöllä -kierrokset päivittäin klo 13 suomeksi ja klo 15 englanniksi
• Ohjattu nonstop Varjoja ja valoja -varjoteatterityöpaja päivittäin klo 12–16, la 11.8. klo 12–21.

Tove Janssonin rakastetut muumit ovat alusta asti seikkailleet paitsi kirjoissa myös erilaisilla näyttämöillä Suomessa ja ulkomailla. Ensimmäisen teatterisovituksen käsikirjoituksineen, lavastuksineen ja puvustuksineen teki Jansson itse Svenska Teaternille 1949 vain muutama vuosi ensimmäisen muumikirjan ilmestymisen jälkeen. Seuraavina vuosikymmeninä erilaisia variaatioita muumitarinoista on nähty niin teattereiden ja nukketeattereiden kuin oopperoidenkin näyttämöillä, uusimpana Kansallisbaletin muumibaletti vuonna 2017. Osallistumalla opastetuille Muumit näyttämöllä -kierroksille avautuu muumien maailma ja Toven tarinat toisenlaisesta näkökulmasta.

Muumimuseon Ateljeessa pääsee itse tekemään teatteria. Muumilaakson marraskuu -kirjassa Vilijonkka järjestää juhliin lumoavaa ohjelmaa, varjonäytelmän nimeltään Kotiinpaluu. Varjoteatterin taika on yksinkertainen, se perustuu valoon ja siluetteihin. Ateljeen ohjatussa nonstop-työpajassa voi tehdä oman varjoteatterihahmon, ja halutessaan hahmoilla voi esittää tarinansa Ateljeen näyttämöllä. Vilijonkan näytelmässä muumiperhe purjehti veneessään näyttämöksi viritetyn lakanan poikki kotia kohti – museon näyttämölle mahtuu kaikenlaisia muumi- tai muita tarinoita!