Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Kouluille

Tamperelaisille kouluryhmille ilmaisia tutustumisia

Muumimuseo tarjoaa syksyisin ja keväisin lähes sadalle tamperelaisille perusopetuksen ryhmälle maksuttoman sisäänpääsyn museoon ja eri-ikäisille oppilaille räätälöidyn innostavan opastuksen.

Keväällä 2019 järjestetään edelleen ilmaisia käyntejä tamperelaisille kouluryhmille. Asiasta tiedotetaan suoraan kouluille.

Ilmaisten aikojen ulkopuolella tamperelaiset kouluryhmät voivat varata opastetun kierroksen erikseen, arkena 40€ ja viikonloppuna 50€.

Muut kouluryhmät

Kouluryhmät ovat tervetulleita tutustumaan maailman ainoaan Muumimuseoon ympäri vuoden. Lasten museolippu maksaa 6 €. Luokalle voi myös tilata opastuksen, arkena 70 € ja viikonloppuna 80 € ja lisäksi ohjatun työpajan, jos aikaa on enemmän. Työpajan hinta 40 €.

Koululaisten museokierros

Kuinkas sitten kävikään? -näyttely avaa Toven kirjoittamien ja kuvittamien kahdentoista muumikirjan tarinan ja kuljettaa samalla kertomusta Tovesta, kirjoittamisesta ja kuvittamisesta. Opastetulla kierroksella muumikirjoja avataan sekä kuvataiteen että kirjallisuuden näkökulmista, ja tärpeiksi poimitaan eri luokkatasoille soveltuvia yksityiskohtia kuvituksista, tarinoita kuvaelmista ja katkelmia kirjoista. Kokonaisuus pohjustetaan kuvalla Tovesta, lämminsieluisesta ja lahjakkaasta taiteilijasta. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia.

Koululaisten ohjattu työpaja

Jos aikaa on enemmän, voi luokalle varata myös ohjatun työpajan Ateljeessamme. Työpaja kestää noin 45 minuuttia ja sen hinta on 40 euroa.

Luokkaretket 2019

Kevään luokkaretkiryhmille on tarjolla opastettu kierros Muumimuseossa ja ohjattu työpaja museon Ateljeessa. Tampere-talon tilausravintolassa voi syödä myös maukkaan buffetlounaan. Ottakaa yhteyttä ryhmämyynti sales@tampere-talo.fi