Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Kouluille

Luokkaretket 2019

Toukokuussa 2019 luokkaretkeläiset voivat tutustua muumianimaatioiden historiaan ja muumikirjojen tapahtumiin. Luokkaretkiryhmille on tarjolla kaksi erilaista ohjattua kierrosta Muumimuseossa.

Jos ryhmällä on enemmän aikaa, kannattaa varata myös  ohjattu työpaja museon Ateljeessa (aihe vaihtuu 24.4.2019). Lue koululaisten museokierroksista ja työpajoista alempaa tältä sivulta.

Tampere-talon tilausravintolassa voi syödä myös maukkaan buffetlounaan. Lounas sisältää spagettibolognesen, vihreän salaatin, patonkia ja jäävettä.
Lisätietoja ja varaukset ryhmämyynnistä osoitteessa sales@tampere-talo.fi

Hinnat:

Museokierros ti-pe 70 €, la-su 80 €
Museokierros ja ohjattu työpaja ti-pe 110 €, la-su 120 €
Buffetlounas 8,90 € / hlö

Muut kouluryhmät

Tamperelaisille kouluryhmille ilmaisia tutustumisia

Muumimuseo tarjoaa syksyisin ja keväisin lähes sadalle tamperelaisille perusopetuksen ryhmälle maksuttoman sisäänpääsyn museoon ja eri-ikäisille oppilaille räätälöidyn innostavan opastuksen.

Keväällä 2019 järjestetään edelleen ilmaisia käyntejä tamperelaisille kouluryhmille. Asiasta on tiedotettu suoraan kouluille.

Ilmaisten aikojen ulkopuolella tamperelaiset kouluryhmät voivat varata opastetun kierroksen erikseen, arkena 40€ ja viikonloppuna 50€.

Kaikki kouluryhmät

Kouluryhmät ovat tervetulleita tutustumaan maailman ainoaan Muumimuseoon ympäri vuoden. Lasten museolippu maksaa 6 €. Luokalle voi myös tilata opastuksen, arkena 70 € ja viikonloppuna 80 € ja lisäksi ohjatun työpajan, jos aikaa on enemmän. Työpajan hinta 40 €.

Koululaisten museokierrokset

Koululaisille tarjotaan kahta erilaista opastusta. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia.

Kuinkas sitten kävikään? -näyttely avaa Toven kirjoittamien ja kuvittamien kahdentoista muumikirjan tarinan ja kuljettaa samalla kertomusta Tovesta, kirjoittamisesta ja kuvittamisesta. Opastetulla kierroksella muumikirjoja avataan sekä kuvataiteen että kirjallisuuden näkökulmista, ja tärpeiksi poimitaan eri luokkatasoille soveltuvia yksityiskohtia kuvituksista, tarinoita kuvaelmista ja katkelmia kirjoista. Kokonaisuus pohjustetaan kuvalla Tovesta, lämminsieluisesta ja lahjakkaasta taiteilijasta.

Muumianimaatiot – Seikkailuja ja turvallisuudentunnetta -näyttely ( kierrokset 25.4.2019 alkaen) kertoo muumianimaatioiden historiasta. Uusin animaatio, Muumilaakso-sarja, pyörii Ylen kanavilla parhaillaan, mutta muumianimaatioita on tehty jo 60 vuotta. Ne kaikki ovat kuitenkin oman aikansa tulkintoja Tove Janssonin muumikirjoista ja -sarjakuvista. Näyttely avaa erilaisten animaatioiden tekoprosessia käsikirjoitusten, luonnosten ja kolmiulotteisten mallien avulla ja katsottavissa on erilaisia animaatioita.

Koululaisten ohjattu työpaja

Jos aikaa on enemmän, voi luokalle varata myös ohjatun työpajan Ateljeessamme. Työpaja kestää noin 45 minuuttia.

23.4.2019 saakka Ateljeessa on grafiikantyöpaja:

Taikatalvi-kirjassa on tummia, salaperäisiä kuvia, joissa talven hämärät varjot luovat outoa tunnelmaa. Muumipeikko, joka yleensä nukkuu talviunta, ei ole koskaan kokenut talven pimeyttä ja kylmyyttä. Tove Jansson teki kuvituskuvat raapetekniikalla, jolla hän sai hyvin tavoitettua hämyisän tunnelman. Tekniikassa tummasta laatasta raaputetaan vaalealla viivalla kuva esille. Ateljeen työpajassa pääset ohjatusti tekemään grafiikan keinoin samantyylistä kuvaa. Maalaa, piirrä tai raaputa kuva esille laatasta ja vedosta se prässillä. Tule tekemään oma talvinen hämäränhyssyn kuvasi tai telaa laatta kullankeltaiseksi ja loihdi esiin valo ja aurinko!

25.4.2019 lähtien Ateljeessa on animaatioaiheinen työpaja.