Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Opastukset ja työpajat

Muumimuseoon voi tutustua itsenäisesti ja omaan tahtiin seinätekstien ja näytöillä olevien tekstien avulla. Voit myös lainata oven läheisyydestä painetun näyttelyoppaan kierroksesi ajaksi.

Jos haluat enemmän tietoa, lataa älylaitteesi sovelluskaupasta ilmainen Muumimuseo-sovellus. Sovelluksen avulla voit ladata käyttöösi mobiiliopastuksen, joka sisältää kuvia ja tekstejä sekä kuunneltavia osuuksia. Sovellus ohjaa sinua näyttelyssä ja löydät kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat. Sovellus ja opastus kannattaa ladata jo etukäteen wlan-verkossa ja se on saatavissa kahtena eri versiona, Fakta- ja Draama-opastuksena ja eri kielillä. Opastus aktivoituu vasta kun saavut museoon ja poistuu viisi tuntia aktivoitumisen jälkeen. Sovelluksen muu osa, kuten palvelut ja Tampere-talon aulakartta, on aina käytössäsi.

Muumimuseoon voi mobiiliopastuksen ja muiden itsenäisten tapojen lisäksi tutustua oppaan kanssa. Ryhmille suunnatut opastetut kierrokset ovat toiminnallisia, keskustelevia ja ikäryhmälle suunniteltuja. Kierroksilla tutustutaan museon antiin, Toveen ja muumikirjojen tarinoihin. Tällä hetkellä valittavissa on lapsille suunnattu Taikurin hattu -kierros sekä nuorille ja aikuisille suunnattu Kuinkas sitten kävikään? -kierros.

TAIKURIN HATTU

Museokierros lapsille

Mistä löytyy Muumimamma? Nukkuuko Nuuskamuikkunen jo teltassaan? Kuinka suuri onkaan katossa lentävä Pyrstötähti? Toiminnallisella kierrokselle ihmetellään ja tutkitaan yhdessä uuden Muumimuseon aarteita. Mukaan mahtuu tuttuja hahmoja, uusia tuttavuuksia, jännittävää tutkittavaa ja hauskoja yllätyksiä.

Kesto: 60 min
Hinta: arkena 70 €, viikonloppuna 80 €
(Opastuksen hintaan ei sisälly pääsylippuja)

KUINKAS SITTEN KÄVIKÄÄN?

Museokierros nuorille ja aikuisille

Kierroksella tutustutaan oppaan johdolla Muumimuseon näyttelyyn keskustellen, katsellen ja kokeillen. Opastus sisältää tietoa, toimintaa ja keskustelua Tove Janssonista ja hänen rakastetuista muumikirjoistaan.

Kesto: 60 min
Hinta: arkena 70 €, viikonloppuna 80 €
(Opastuksen hintaan ei sisälly pääsylippuja)

TOVEN KYNÄNJÄLJISSÄ

Ohjattu työpaja

Jos aikaa on enemmän, voi ryhmälle varata myös ohjatun työpajan Ateljeessamme. Toven kynänjäljissä -työpajassa pääsee kokeilemaan samoja tussitekniikoita ja samoja materiaaleja, joita Tove käytti muumikuvituksia piirtäessään. Vieraat pääsevät kokeilemaan, miten muste levittyy perinteisellä piirtimellä, kynällä tai siveltimellä. Tove käytti hyvin erilaisia papereita kirjojen kuvituksissa aikojen kuluessa, ja ateljeen paperivalikoiman avulla saa kiinni siitä, miten huokoinen tai sileä paperi vaikuttaa musteen käyttäytymiseen. Jokainen voi piirtää oman muumihahmonsa, mielikuvitusolentonsa tai omakuvansa ja jättää sen osaksi Muumimuseon Backstage-galleriaa tai ottaa mukaansa muistoksi.

Kesto: noin 45 minuuttia
Hinta: arkena 100 euroa, viikonloppuna 110 € (sis. materiaalit)
(Opastuksen hintaan ei sisälly pääsylippuja)

 

Kaikki opastukset varataan vähintään viikkoa ennen käyntiä ryhmämyynnistä: sales@tampere-talo.fi tai 03 243 4111.

Varatut opastukset tulee peruuttaa viimeistään kaksi arkipäivää aiemmin. Muussa tapauksessa laskutamme opastuksen täyden hinnan tilaajalta.