Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Opastukset ja työpajat

TUTUSTU ITSENÄISESTI TAI OPPAAN KERA

Muumimuseoon voi tutustua itsenäisesti ja omaan tahtiin seinätekstien ja näytöillä olevien tekstien avulla. Voit myös lainata oven läheisyydestä painetun näyttelyoppaan kierroksesi ajaksi. Jos haluat enemmän tietoa, lataa älylaitteesi sovelluskaupasta ilmainen Muumimuseo-sovellus. Sovelluksen avulla voit ladata käyttöösi mobiiliopastuksen, joka sisältää kuvia ja tekstejä sekä kuunneltavia osuuksia. Sovellus ohjaa sinua näyttelyssä ja löydät kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat. Sovellus ja opastus kannattaa ladata jo etukäteen wlan-verkossa ja se on saatavissa kahtena eri versiona, Fakta- ja Draama-opastuksena ja eri kielillä. Opastus aktivoituu vasta kun saavut museoon ja poistuu viisi tuntia aktivoitumisen jälkeen. Sovelluksen muu osa, kuten palvelut ja Tampere-talon aulakartta, on aina käytössäsi.

Muumimuseoon voi mobiiliopastuksen ja muiden itsenäisten tapojen lisäksi tutustua oppaan kanssa. Ryhmille suunnatut opastetut kierrokset ovat toiminnallisia, keskustelevia ja ikäryhmälle suunniteltuja. Kierroksilla tutustutaan museon antiin, Toveen ja muumikirjojen tarinoihin. Tällä hetkellä valittavissa on lapsille suunnattu Taikurin hattu -kierros sekä nuorille ja aikuisille suunnattu Kuinkas sitten kävikään? -kierros.

TAIKURIN HATTU

Museokierros lapsille

Mistä löytyy Muumimamma? Nukkuuko Nuuskamuikkunen jo teltassaan? Kuinka suuri onkaan katossa lentävä Pyrstötähti? Toiminnallisella kierrokselle ihmetellään ja tutkitaan yhdessä uuden Muumimuseon aarteita. Mukaan mahtuu tuttuja hahmoja, uusia tuttavuuksia, jännittävää tutkittavaa ja hauskoja yllätyksiä.

KUINKAS SITTEN KÄVIKÄÄN?

Museokierros nuorille ja aikuisille

Kierroksella tutustutaan oppaan johdolla Muumimuseon näyttelyyn keskustellen, katsellen ja kokeillen. Opastus sisältää tietoa, toimintaa ja keskustelua Tove Janssonista ja hänen rakastetuista muumikirjoistaan.

Opastuksen kesto: 60 min
Hinta: arkena 70 €, viikonloppuna 80 €
(Opastuksen hintaan ei sisälly pääsylippuja)

Kaikki opastukset ja työpajat varataan vähintään viikkoa ennen käyntiä ryhmämyynnistä: sales@tampere-talo.fi tai 03 243 4111.
Varatut opastukset ja työpajat tulee peruuttaa viimeistään kaksi arkipäivää aiemmin. Muussa tapauksessa laskutamme opastuksen täyden hinnan tilaajalta.

ATELJEEN TYÖPAJAT

Muumimuseon Ateljeessa on joka päivä ohjattu työpaja vaihtelevin teemoin klo 12-16. 25.4.2019 alkaen Ateljeessa animaatioaiheinen työpaja.

Ryhmille voi varata myös oman ohjatun työpajan Ateljeessamme. Vaihtoehtoina on Ateljeessa kulloinkin menossa oleva aihe, mutta on mahdollista varata myös Toven kynän jäljissä -tussipiirrostyöpaja, Värikäs kirjankansi -työpaja tai Piirrä strippi -sarjakuvatyöpaja.

Voit ottaa teoksen mukaasi muistoksi tai jättää sen osaksi Muumimuseon Backstage-galleriaa.

TOVEN KYNÄNJÄLJISSÄ – TUSSIPIIRROSTYÖPAJA

Tove Jansson sekä kirjoitti että kuvitti rakastetut muumikirjat. Suurin osa kuvituksista on erilaisin tekniikoin tehtyjä mustepiirroksia, joita tarkastelemalla ymmärtää, millainen mestari Tove viivankäyttäjänä oli. Muumimuseon Ateljeessa pääsee kokeilemaan samoja tekniikoita ja materiaaleja, joita Tove kuvituksissaan käytti. Minkälaista jälkeä syntyy vanhanaikaisella tussipiirtimellä? Entä kuinka muste tai sivellin piirtyvät erilaisille papereille? Ohjatussa tussityöpajassa voi luoda oman muumihahmosi tai piirtää mitä ikinä haluaa – pääasia on yksinkertainen viiva paperilla.

VÄRIKÄS KIRJANKANSI -TYÖPAJA GUASSIVÄREILLÄ

Tove Jansson maalasi muumikirjojen kauniit kansikuvat guassiväreillä. Kansikuvalla hän kertoi jotakin itse tarinasta, sen tunnelmasta tai hahmoista. Tove maalasi saman kirjan uusiin painoksiin tai erikielisiin versioihin useita eri kansia. Hän teki kansia myös muihin kirjoihin ja lehtiin. Kansikuva on ensimmäinen asia, jonka kirjasta näemme. Sen tarkoitus on paitsi suojata kirjaa niin houkutella lukija sen pariin. Millainen on sinun mielestäsi hyvä kirjankansi? Ohjatussa työpajassa tutustutaan Toven kuvitustaiteeseen ja voimakaspigmenttisiin guassiväreihin. Voit tehdä uuden version tutusta muumikirjasta tai vaikka kannen omaan elämäkertaasi!

PIIRRÄ STRIPPI -SARJAKUVATYÖPAJA

Tove Janssonin muumikirjoja on käännetty yli 50 kielelle. Varsinainen muumien maailmanvalloitus alkoi muumisarjakuvien myötä 1950-luvulla, jolloin niitä julkaistiin yli 200 lehdessä ympäri maailmaa. Muumimuseon Ateljeessa pääsee tutustumaan muumisarjakuvien tarinankerrontaan ja ohjaajan avulla piirtämään oman sarjakuvastripin. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, tärkeintä on tarina. Kokenut aloittaa tyhjästä paperista, kokematon piirtää omat kuvansa valmiiseen muumisarjakuvapohjaan. Työpaja soveltuu erinomaisesti aikuisille – muumisarjakuvathan oli suunnattu nimenomaan aikuisille.

Työpajan kesto: noin 45 minuuttia
Hinta: arkena 100 euroa, viikonloppuna 110 € (sis. materiaalit)
(Opastuksen hintaan ei sisälly pääsylippuja)

Kaikki opastukset ja työpajat varataan vähintään viikkoa ennen käyntiä ryhmämyynnistä: sales@tampere-talo.fi tai 03 243 4111.

Varatut opastukset ja työpajat tulee peruuttaa viimeistään kaksi arkipäivää aiemmin. Muussa tapauksessa laskutamme opastuksen täyden hinnan tilaajalta.