Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Opastukset

Muumimuseoon voi tutustua itsenäisesti ja omaan tahtiin seinätekstien ja näytöillä olevien tekstien avulla. Voit myös lainata oven läheisyydestä painetun näyttelyoppaan kierroksesi ajaksi.

Jos haluat enemmän tietoa, lataa älylaitteesi sovelluskaupasta ilmainen Muumimuseo-sovellus. Sovelluksen avulla voit ladata käyttöösi mobiiliopastuksen, joka sisältää kuvia ja tekstejä sekä kuunneltavia osuuksia. Sovellus ohjaa sinua näyttelyssä ja löydät kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat. Sovellus ja opastus kannattaa ladata jo etukäteen wlan-verkossa ja se on saatavissa kahtena eri versiona, Fakta- ja Draama-opastuksena ja eri kielillä. Opastus aktivoituu vasta kun saavut museoon ja poistuu viisi tuntia aktivoitumisen jälkeen. Sovelluksen muu osa, kuten palvelut ja Tampere-talon aulakartta, on aina käytössäsi.

Muumimuseoon voi mobiiliopastuksen ja muiden itsenäisten tapojen lisäksi tutustua oppaan kanssa. Ryhmille suunnatut opastetut kierrokset ovat toiminnallisia, keskustelevia ja ikäryhmälle suunniteltuja. Kierroksilla tutustutaan museon antiin, Toveen ja muumikirjojen tarinoihin. Tällä hetkellä valittavissa on lapsille suunnattu Taikurin hattu -kierros sekä nuorille ja aikuisille suunnattu Kuinkas sitten kävikään? -kierros.

TAIKURIN HATTU

Museokierros lapsille

Mistä löytyy Muumimamma? Nukkuuko Nuuskamuikkunen jo teltassaan? Kuinka suuri onkaan katossa lentävä Pyrstötähti? Toiminnallisella kierrokselle ihmetellään ja tutkitaan yhdessä uuden Muumimuseon aarteita. Mukaan mahtuu tuttuja hahmoja, uusia tuttavuuksia, jännittävää tutkittavaa ja hauskoja yllätyksiä.

Kesto: 60 min

Hinta: arkena 40 €, viikonloppuna 50 €

 

KUINKAS SITTEN KÄVIKÄÄN?

Museokierros nuorille ja aikuisille

Kierroksella tutustutaan oppaan johdolla Muumimuseon näyttelyyn keskustellen, katsellen ja kokeillen. Opastus sisältää tietoa, toimintaa ja keskustelua Tove Janssonista ja hänen rakastetuista Muumi-kirjoistaan.

Kesto: 60 min

Hinta: arkena 70 €, viikonloppuna 80 €

Opastukset varataan vähintään viikkoa ennen käyntiä ryhmämyynnistä: sales@tampere-talo.fi tai 03 243 4111.